Na stronie internetowej Gminy Krośnice można dowiedzieć się, że:

"Podpisano umowy na budowę chodników w Policach i Czarnogoździcach

28 sierpnia podpisana została umowa na budowę chodnika w ciągu drogi wojewódzkiej nr 448 w miejscowości Police z krotoszyńską firmą Gembiak – Mikstacki. Wykonawca w postępowaniu przetargowym przedstawił najkorzystniejszą ofertę na realizację tej  inwestycji w kwocie 228 995,23 zł. 3 września natomiast podpisana została umowa na budowę chodnika relacji Czarnogoździce – Wierzchowice z firmą Mikołajczyk Zbigniew Piotr na kwotę 750 519,40 zł. Obie inwestycje mają zakończyć się do dnia 31 października. Do przetargu na pełnienie nadzoru inwestorskiego nad budową chodników stanęły trzy firmy. Obecnie powołana przez wójta gminy Krośnice komisja konkursowa sprawdza oferty pod kątem zgodności z wymaganiami opisanymi w SIWZ. Wyniki przetargu umieszczone zostaną na stronie krośnickiego BIP-u."

Do końca października zostały cztery dni. W Policach ruch przy budowie chodnika, że aż miło popatrzeć! Już w piątek mieszkańcy będą mogli tłumnie spacerować po nowiuteńkim chodniku w towarzystwie dumnego Mirosława Drobiny i odpowiedzialnego za inwstycje wielkiego budowniczego naszej gminy.

Kolejna niespełniona kiełbasa wyborcza?

Do sprawy niewątpliwie powrócimy.

консульство австрии