Od paru dni w naszej gminie roznoszona jest ulotka Pani Joanny Monastyrskiej.

Niby nic nadzwyczajnego, bo przecież trwa kampania wyborcza. Naszą uwagę przykuł jeden szczegół, a właściwie chyba nie szczegół, bo tekstu o samej kandydatce tam wiele nie ma, więc tym bardziej ważne jest to, co tam pisze.

A pisze tak: Joanna Monastyrska – wicewójt, wieloletnia dyrektor CETS w Krośnicach.

Wicewójtem P. Joanna jest bezsprzecznie, natomiast wieloletnią dyrektor CETS … (?)

Pani Joanno, jeśli była Pani wieloletnią dyrektor, to powinna Pani wiedzieć najlepiej, że kierowała Pani Gminnym Zespołem Kultury i Bibliotek (w skrócie GZKiB). Z całym szacunkiem, ale nie była Pani dyrektorem CETS ani jednego dnia.

Czy Pani wstydzi się, że była dyrektorem GZKiB? Może brzmi to gorzej? Może nie wypada?

Synonimem nieprawdy jest: kłamstwo, fałsz, oszustwo, łgarstwo, półprawda, bajka …

Ponieważ zawsze opieramy się na informacjach potwierdzonych w dokumentach, więc oczekujemy, że prześle nam Pani odpowiedni dokument, który jednoznacznie potwierdziłby, że była Pani dyrektorem CETS. Obiecujemy, że opublikujemy ów dokument na naszej stronie.

Co prawda, dla nas nie ma to żadnego znaczenia, czego tam dyrektorem była Pani Monastyrska; chodzi wszakże o coś innego –  o mówienie w kampanii wyborczej, prawdy, całej prawdy i tylko prawdy!

Albo człowiek mówi prawdę i jest godny zaufania, albo pozostaje tylko kłamstwo …

Dla środowiska, związanego z Dariuszem Stasiakiem, powoli staje się to chyba normą, sposobem na utrzymanie się przy władzy. Pisanie, że nie było sprzedawanych biletów na kolejce, biletów parkingowych w czerwcu 2013 r. na terenie tejże kolejki, publikowanie informacji, że do końca października 2014 r. mają być zbudowane chodniki w Policach, między Wierzchowicami a Czarnogoździcami, sprawa oświetlenia, świetlicy w Czeszycach …

Przykładów można podawać więcej.

Szanowni mieszkańcy powiatu  milickiego. Zastanówcie się, jakim ludziom chcecie powierzyć władzę w swojej małej ojczyźnie.

как настроить гугл адвордс