Za nami burzliwy okres I tury wyborów, czekamy II. Oboje z kandydatów pracują zawzięcie tylko oboje różnią się od siebie ( na szczęście). Pan Andrzej aktywnie brał udział w kampanii od dłuższego czasu, spotykał się z mieszkańcami każdej wsi, nie obiecywał „szklanych domów” – których ludzie oczekują, ale pokazywał jak obecne władze, albo władza, marnotrawi NASZE pieniądze. Obiecywał dbać o dobro mieszkańca nie tylko w okresie przed wyborami, ale też w trakcie całej kadencji. Pokazywał swój program wyborczy i z niego można wyczytać wiele oszczędności np. pensja wice wójta którego stanowisko zostanie zlikwidowane, może zostać przekazana na sport itp.

Drugi kandydat obecny Wójt biesiadny Drobina prawdopodobnie myślał, że kiełbasa wyborcza w postaci dróg, chodników czy lamp zadziała i da mu pełne zwycięstwo w I turze. Na szczęście Krośniczanie obudzili się i wybrali w dużej mierze kandydata KSS. I wtedy p. Drobina poczuł się zagrożony i przypomniał sobie o wyborcach. Nagle jego kampania nabrała tempa, plakatów tony na każdym słupie, spotkania z mieszkańcami( co najbardziej mnie zaskoczyło) no ale jak mus to mus… Pan Drobina nagle oprzytomniał i zaczął pytać mieszkańców czego potrzebują. Jednak jego strach przed mieszkańcami w dużej grupie, a w szczególności gdy mieszkańcami są przeciwnicy jego samego, go zdominował i nie przyjął zaproszenia na debatę. Cóż, dla niektórych 6 dni przed debatą to za krótko, bo to że spotkanie miał zaplanowane jest zwykłym blefem. Za to pan Drobina specjalizuje się w „szklanych domach” (albo jego pracownik)- przykładem może być szkoła która jest zrobiona nie tak jak powinna i dlatego przecieka, stracone pieniądze w „hotelu” czy kolejka, jak i sama głupia idea Piramidy, bo co niektórzy może chcą zostać faraonem. To że Drobna rozprzedaje NASZ majątek czyli GMINĘ to już niektórych nie interesuje, bo mówią „trzeba brać kredyt by się rozwijać”. Tak można brać kredyt jak jest to możliwe a nie że jesteśmy bardzo zadłużeni, ciężko wziąć kredyt to zróbmy leasing zwrotny on przynajmniej nie wlicza się do zadłużenia! Ale wystarczy trochę matematyki budynek Gminy ok. 5mln zł, czynsz miesięczny ok 40tyś zł prze 5 lat daje 2,4mln zł i skąd nagle po 5 latach gmina będzie mieć na spłatę tego? Nie licząc bieżących wydatków, ubezpieczeń budynków itd.?!

Andrzej Biały jest szansą Naszej Gminy, szansą której musimy pomóc, nie wymaga ona wiele tylko pójść w Niedzielę 30 listopada i postawić X koło jego Nazwiska. Osobiście jestem pewny, że nie zawiedziemy Go i damy mu wygraną! Też wyrazy szacunku dla Pana Andrzeja bo pakuje się bodajże w gminny bałagan, który panowie Stasiak i Drobina za sobą zostawią. Ale MY mieszkańcy musimy go wspierać bo On pokazał że zależy mu na Nas nie tylko przed wyborami. Pewnie wszyscy pamiętamy sprawę spalarni której p. Biały się od początku sprzeciwiał, też dzięki niemu ona nie powstała.

Kilka najbliższych dni będzie decydujące czy zostaniemy przy władzy samej dla siebie i dalej będziemy spełniać czyjeś wizje za nasze pieniądze, czy wybierzemy władzy dla mieszkańca. Nie zapomnijmy o tym 30.11

Mieszkaniec taki jak WY

щеточки для макияжа