• Wójt Drobina wytknął KSS-owi podłość działania polegającą na wysłaniu na „służbowe komputery" adresu strony internetowej naszego Stowarzyszenia.
    Panie wójcie, nic innego pan nie poradzi, jak tylko zabrać urzędnikom te komputery i wyposażyć każdego po staremu: flaszka inkaustu, gęsie pióro i liczydło. Od razu odechce im się czytać te bezecne sprośności panu wójtowi obrzydłe.

• Pan Stasiak jest oburzony treścią i formą publikacji prezentowanych na naszych stronach.
    Panie sekretarzu, co tam pana oburzenie . My jesteśmy wręcz zaszokowani ich treścią. Jednak będziemy je publikować.

• Po raz kolejny zostaliśmy (KSS) wezwani do zachowania odpowiedniego poziomu w naszych wypowiedziach i artykułach.
    Apelujemy, aby Wójt dał nam przykład tego odpowiedniego poziomu, bo jak na razie to musielibyśmy równać do niego (Wójta) mocno w dół.

• I niezmiennie na sesji można było usłyszeć ze strony władzy kierowane w stronę KSS słowo „kłamstwa" we wszystkich możliwych konfiguracjach wraz z wezwaniem o sprostowanie.
    Niezmiennie informujemy, że kłamstwa będziemy prostować, jak tylko Wójt nam wyjaśni, w którym momencie nakłamaliśmy. Jak na razie nie był w stanie podać konkretnego przykładu.

• Władze Gminy wyjaśniły, że na terenie Krośnickiej Kolei Wąskotorowej (KKW) nigdy nie były sprzedawane żadne cegiełki.
    Cóż, wszyscy mieszkańcy Gminy Krośnice a także goście, którzy odwiedzili KKW i zabrali do domu na pamiątkę zakupioną cegiełkę, powinni ją jak najszybciej zniszczyć, ponieważ tak naprawdę wcale jej nie posiadają ze względu na to, że ta cegiełka nigdy nie była wydana a już broń Boże sprzedana. Taki paradoks.
самый надежный