Jak zapewne Wszyscy pamiętamy, w czasie kampanii referendalnej, Wójt Drobina rozpowszechniał zupełnie nieprawdziwą informację, że Krośnickie Stowarzyszenie Samorządowe jest przeciwne rozbudowie szkoły w Bukowicach, że jeśli referendum będzie skuteczne to mieszkańcy Bukowic mogą o szkole zapomnieć. Na pytanie kiedy zajęliśmy takie stanowisko w sprawie bukowickiej szkoły Wójt twierdził, że mu się tak wydawało i inne podobne bzdury, ogólnie nie potrafił odpowiedzieć.

Tymczasem referendum było nieskuteczne a szkoły w Bukowicach i tak nie będzie (przynajmniej na razie). Okazało się, że największym przeciwnikiem budowy szkoły jest sam Wójt Drobina. Bo przeznaczenie na budowę (rozbudowę) szkoły w Bukowicach kwoty 108 tys. zł (słownie: sto osiem tysięcy zł) jest raczej kpiną z mieszkańców niż prawdziwym zamiarem. W sytuacji kiedy Wójt na sesji twierdzi, że za 150 tys. zł nie da się wybudować remizy dla samochodu strażackiego z drabiną, twierdzenie, że za 108 tysięcy da się wybudować szkołę jest niepoważne i pokazuje, że chyba się Wójtowi coś pomieszało. Okazuje się, że przed referendum Wójt obiecywał mieszkańcom wszystko byle tylko pozostać na stanowisku. Teraz, kiedy trzeba dotrzymać słowa, Wójt ma problem, więc wymyślił, że przeznaczy na szkołę jakieś niewielkie pieniądze, coś się pomaluje, coś się odnowi i powie się mieszkańcom, że rozbudowa ruszyła. A przed wyborami w październiku 2014 znowu się rzuci w Bukowicach, Łazach, Pierstnicy czy Lędzinie puste obietnice, że jak tylko mieszkańcy wybiorą Pana Drobinę znowu na Wójta to już na pewno szkoła powstanie. Tylko czy ludzie po raz kolejny dadzą się nabrać? Wątpimy.

брекеты стоимость и установка