Kłamliwe, absurdalne i podłe, w taki oto sposób władze Gminy Krośnice nazwały ostatnie publikacje Krośnickiego Stowarzyszenia Samorządowego dotyczące rozbudowy szkoły w Bukowicach.

Takie postawienie sprawy oznacza jedno. Kłamliwe, absurdalne i podłe są Wieloletnie Prognozy Finansowe publikowane na stronie http://bip.krosnice.pl/ bowiem z tej strony czerpaliśmy wszelkie informacje dotyczące rozbudowy bukowickiej szkoły. Dlatego apelujemy do Wójta żeby zamiast obrażać wszystkich wokół dopilnował aby nie umieszczano na oficjalnej stronie nieprawdziwych informacji.

A tak na poważnie to chyba władzom Gminy Krośnice puściły nerwy kiedy się wydało, że przesunięto pieniądze ze szkoły na budowę basenu. Założenie zapewne było takie, że ludzie się nie dowiedzą, a tu „banda oszołomów” ośmiela się pisać prawdę. Krośnicka władza prawdy nie lubi, a już szczególnie takiej, która jest dla władzy niewygodna. Ale wygląda na to, że będą się musieli przyzwyczaić.

PS: w dzisiejszym (17.01.2014) wydaniu tuby propagandowej czyli Tygodnika Milickiego ukazała się wizualizacja mającej w przyszłości powstać szkoły w Bukowicach. Zabrakło tylko prawdy czyli podania kwot przeznaczonych na szkołę w latach 2014 (108 tysięcy) i 2015 (500 tysięcy). Ot taki drobiazg, widocznie Wójt uznał, że ludzie nie powinni tego wiedzieć. Równie ładnie wyglądała wizualizacja hotelu w Krośnicach, jak się to skończyło wszyscy wiemy.

Метро Щукинская